
POLICY: 901 

COMMUNITY ADVISORY COMMITTEES 

Community Advisory Committees may be appointed by the Board, the Superintendent, or the 

Superintendent’s designee to study specific District concerns and/or to meet legal requirements. 

The purpose(s) of the Advisory Committee should be provided in writing to include (a) the length of time a 

committee member is being asked to serve; (b) directions, if any, by the Board; (c) the resources available to the 

Committee to complete its job; (d) the approximate date(s) on which the Board expects a Committee report to be 

submitted; (e) the time and place of the first and subsequent meetings when known; (f) the Board’s policy on 

Advisory Committees; (g) the relationship(s) with the Board as a whole, with individual Board members, and with 

District staff members; (h) the approximate date on which the Board hopes to dissolve the Committee. 

The Board should seek the advice of the Superintendent before establishing and/or dissolving any 

Advisory Committee.  However, the Board has the sole right to establish or dissolve any Advisory Committee.  

Upon completion of its assignment, the Advisory Committee is to be dissolved. 

 The Board will ensure the public is aware of the services rendered by such Committees and see that the 

public is informed of all major conclusions and recommendations.  Public announcements concerning the 

organization, membership, operation, recommendations, and dissolution of such committees will be made at such 

time and in such manner as the Board chooses. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
LEGAL REFERENCE:  Iowa Administrative Code. Sec. 12.3(3) 
                                      Iowa Code. Section 280.12 (1987) 
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